top of page

BOLU/YEDİGÖLLER





Renklerin birbiriyle yarıştığı,sonbaharın en güzel hali...

tabiki #yedigöller den bahsediyoruz.

Öncelik ile şunu söylemeliyiz ki yedigöllerin en güzel zamanı ekim sonu kasım ilk haftasıdır. Birde imkanınız varsa hafta sonu yerine hafta içi gitmenizi öneririm.Çünkü haftason kalabalık oluyor. biz malesef işimizden dolayı haftasonunu tercih ettih.E haliylede baya kalabalıktı.






yedigöllere gidebilmek için (istanbuldan) otobandan boluyu geçtikten sonra çıkış yapıyorsunuz ve yedigöller tabelası ile yedigöller yoluna giriyorsunuz.Yola ilk giriş yeri çok bozuk kamyonların mahfetmiş olduğu bir yoldu(2017 kasım) daha sonrasında mükemmel manzara eşliğinde yaklaşık 1 saatlik bir yol gidiyorsunuz.















Yedigöller milli parkına girdikten sonra yol parke olmaya başlıyor be uzunca bir yokuş iniyorsunuz. bazen otobuslerde geliyor yanyana geçerken eğer arkanızda karavan varsa çok az zorlanabilirsiniz ancak arabada problem yoktu. yol çok bakımlı ve güzeldi.















Yol üzerin durup keşfedeceğiniz birçok yer var bunlardan birtanesi #kartaltepesi dir.

arabanızı yol kenara park ettikten sonra merdivenler ile(yaklaşık 300 500 merdiven) :)

tepeye çıkıyorsunuz burdan yedi göller vadisini kuşbakışı görebiliyorsunuz.



yoğunluktan dolayı aracımızı ve karavanımız yol yedigöllere inmeden yol üstünde kenara bıraktık.Sonrasında elektrikli bisikletimiz ile aşağı indik biraz etrafta keşifler yaptık.daha sonrasında karavanımız almak için yukarı çıktık.






Aşağıda elektrik alabileceğiniz bir kamp alanı yok.sadece bir bölgede kamp yapabiliyorsunuz.o bölgede de çadırlar mevcut.karavan ile kamp yapmak istiyorsanız otopark bölümüne aracınız park ediyorsunuz. ve kampınıza başlıyorsunuz. :)

7 tane göl ve gölleri bir gelinlik gibi süslemiş ağaçve yaprakları. yazı ile değilde biraz resimler ile anlatalım şimdiden iyi yolculuklar...




















610 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page