top of page

MUĞLA/DATÇA



Ne Harika yer burası!

Nerden buldın bu DATÇA'yı

"elimle bulmuş gibi buldum"

CAN YÜCEL


Can yücelinde dediği gibi Egenin bozulmamış bir yeri bu DATÇA...

Datça 2 bölgeden oluşuyor Eski Datça ve YENİ DATÇA olmak üzere.Yeni datça dedikleri yer deniz tarafında olan yer eski datça ise denizden uzak yukarda kalan tarafmış.


Datça bölgesin 2017 itibari ile neredeyse tüm kampinglerin ruhsatları iptal edildiğinden hiçbir kamping yok.bizim geldiğimiz zaman Bayrama denk geldiğinden var olan bir kampingdede yer yoktu(AKTUR) ama iyi oldu direk merkezde bir yer bulmuş olduk.Nede olsa arkamızda evimiz var elbet kalacak bir yer buluruz diye düşündük. ve merkezde bulunan #limanidatça balık resturantından rica edip otoparkında konakladık.bizim için bulunmaz birşey oldu çünkü direk merkezdeyiz yürüyerek gezip tekrar karavanımıza geliyorduk.


Tabiki bir kamping hizmeti beklemeyin ancak son aldığımız duyumlara göre burası karavan kamping olarak hizmet vermeye başlamış.Karavanımızı yerine koyduk ve hemen yakında bulunan #datçakargıkoyuna gittik.burda 2 tane işletme mevcut. Biz #cennetköybeachresturant ı tercih ettik. Fiyatları ile ailece tercih edebileceğiniz güzel bir işletme.Kaldığımız yerede çok yakındı.Gün boyu burda vakit geçirebilirsiniz.Akşamda datçanın hemen merkezine inip marinada bulunan bir çok returantta balık yiyeyebilirsiniz.İnsanları ve işletme sahipleri ile burası gerçekten çok sıcak bir yer.




Evet 2. günkü durağımız #eskidatça oldu.Nasıl güzel bir yer anlatamam.Zaten resimlerden sizlerde anlayacaksınız.Buraya biraz güneş batmaya yakın 5 gibi filan gitmenizi öneririm.












Eski datça aynı zamanda #CANYÜCEL 'in yaşadığı yerdir.Can yücelin de evi burda ve halada ailesi burada yaşıyor.










buranın sokaklarında mutlaka kaybolmaya çalışın bilmediğiniz her sokağa girin çünkü hep aklınızda "şuraya da girsemiydik acabane vardı ? " sorusu kalıyor.









#nilcafe de biraz mola verdik.Burası çok güzel bir ailenin birlikte çalıştığı bir yer .içeriden çok kaliteli bir şekilde JAZZ müzik sesi geliyor.Orjinalliği bozulmadan da mükemmel dekor edilmiş.Otururken aniden evde annenizden alışık olduğunuz bir ses geliyor "börek çıktı buyrun" diye :) evet ev yapı taze yiyecekler anlık çıkıyor.











bir filtre kahve fanatiği olarak şuana kadar içtiğim kahveler arasında ilk 3 te yer alacak kahveden birini içtim.Bu keyifli mekan bizden tam not aldılar.













Her köşe foroğraf çekilmek için bir stüdyo gibi...

Kısacası #ESKİDATÇA Bizi bizden aldı.

mükemmel bir yerdi.

Yolunuz düşerse mutlaka atlamayın şimdiden iyi yolculuklar dileriz...












689 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page